Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Din dragoste pentru limba română: Teatrul din Soroca a organizat, pentru al şaptelea an la rând, concursul "Pe Aripile Muzelor"

Din dragoste pentru limba română, în curtea Teatrului "Veniamin Apostol" din Soroca mai mulţi tineri au recitat versuri din creaţiile proprii sau ale scriitorului Arhip Ciubotaru. A fost de fapt un concurs intitulat "Pe Aripile Muzelor", organizat de Teatrul din Soroca pentru al şaptelea an la rând. Prin mijloacele de comunicare, la concurs au participat tineri şi din alte oraşe.

Tinerii talentaţi au concurat la secţiunea "Autori", cu poezie sau proză cu tematică la alegere. Alţii au concurat în competiţie cu texte din creaţia scriitorului Arhip Ciubotaru, care, în 2020, a împlinit 85 de ani. 

Poeziile şi eseurile prezentate la concurs au avut subiecte diverse – de la lumea copilăriei, până la emoţiile provocate de pandemie.

De obicei, rezultatele concursului se anunţau pe 15 august, ziua în care, traditional, se desfăşura Maratonul Teatral în memoria lui Veniamin Apostol. Această ediţie a concursului a schimbat regulile. 

Premianţii au primit felicitări, dar şi cărţi pentru biblioteca personală.
Similare
RECOMANDĂRI