Depuneri de flori la mormântul lui Mihai Dolgan. Acum 10 ani, artistul s-a stins din viaţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Depuneri de flori la mormântul lui Mihai Dolgan. Acum 10 ani, artistul s-a stins din viaţă

Acum 10 ani, în data de 16 martie, s-a stins din viaţă marele compozitor şi interpret de muzică uşoară, Mihai Dolgan. În semn de recunoaştere a meritelor sale şi în amintirea celui care a fost Mihai Dolgan, membrii familiei, funcţionari şi admiratori ai creaţiei lui au depus flori la mormântul din Cimitirul Central din Chişinău.

Mihai Dolgan s-a născut la 14 martie 1942 în satul Vladimireşti din raionul Sângerei. În 1949 a fost deportat împreună cu părinţii în Siberia. În toiul „dezgheţului hruşciovist” revine în ţară şi se angajează ca profesor de acordeon la Casa de Cultură din Sângerei. În anii 1959-1962 face studiile la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”, iar în 1964 debutează ca acordeonist al Filarmonicii din Chişinău.

Numele lui Mihai Dolgan este legat de legendara formaţie „Noroc”, pe care a fondat-o în 1967. Cântecele compuse şi interpretate de regretatul artist au devenit în scurt timp şlagăre: „De ce plâng chitarele?”, „Cântă un artist”, „Dor, dorule”, „Primăvara”, „Soare”, „Toamnele”, ş.a. 

În 1988, lui Mihai Dolgan i s-a conferit titlul de „Artist al Poporului”, iar în 2001 a fost distins cu Ordinul Republicii.
Similare