„Copacul de la Bibliotecă”. Bănci sculptate dintr-un arbore doborât au fost instalate în faţa Bibliotecii Naţionale
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

„Copacul de la Bibliotecă”. Bănci sculptate dintr-un arbore doborât au fost instalate în faţa Bibliotecii Naţionale

Proiectul ,,Copacul de la Bibliotecă”, care aparţine tânărului designer Mihai Stamati, a fost inaugurat astăzi în scuarul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova. Acolo a fost instalat mobilierul urban, sub formă de bănci, creat dintr-un copac doborât în urma ninsorilor din luna aprilie 2017.

Proiectul ,,Copacul de la Bibliotecă” include bănci, toate cioplite din acelaşi arbore şi având forme diferite. Astfel, locuitorii şi oaspeţii Chişinăului, care anterior s-au odihnit la umbra copacului, vor avea ocazia să se recreeze de acum încolo pe trunchiul şi rădăcina sa.

Mihai Stamati este lector la Universitatea Tehnică din Moldova, autorul băncii „Le Gardien des souvenirs”, finalist al concursului mondial de design din Anglia-Franţa „Interiors motives awards” ediţiile 2006-2008, care a avut ocazia să participe la concursul Internaţional „Design Contest 2007” organizat de Peugeot.

De asemenea, este câştigătorul concursului ,,ReDesign Crafts” cu proiectul ,,Negru” (serviciu de cei din ceramică neagră), organizat de ,,The Institute” şi ING România.

Lucrările sale au fost expuse în cadrul mai multor expoziţii de peste hotare: Viena Design Week, Smart Design Challenge Bucureşti, Bienala Internaţională de Design Saint-Etienne, European Fashion and Design Market, Stockholm Design Week, etc. În anul 2011 a devenit laureat al Premiului Naţional pentru Tineret în domeniul artelor, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Similare
RECOMANDĂRI