Concerte, degustări şi un covor moldovenesc tradiţional de dimensiuni record - la Festivalul Vinului Moldovei din România
Sursa foto:festivalul Vinului Moldovei Vizualizari:

Concerte, degustări şi un covor moldovenesc tradiţional de dimensiuni record - la Festivalul Vinului Moldovei din România

„Creat pentru a fi savurat” este mesajul cu care vinificatorii moldoveni reuniţi sub umbrela brandului vinicol de ţară „Wine of Moldova. A legend alive” au invitat publicul din România să descopere vinurile, muzica şi gastronomia naţională. Cea de-a două ediţie a Festivalului Vinului Moldovei s-a desfăşurat în perioada 14 şi 15 septembrie la Lagoo Snagov, situat într-o comună de lângă Bucureşti. Evenimentul dedicat produsului mândriei naţionale de la Snagov, din acest an, vine după ce manifestări similare au avut loc la Cluj şi Braşov.

Festivalul Vinului Moldovei din România este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei din Vinului, instituţie public-privată responsabilă pentru promovarea Vinului Moldovei peste hotarele ţării, în special pe pieţele-ţintă. Piaţa din România are o importanţă strategică pentru exportul vinurilor moldoveneşti, fiind a doua ca mărime. 

Irina Bîstriţchi, vicedirector, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului: ,,În acest an, Festivalul Vinului Moldovei de la Snagov se desfăşoară după acelaşi format şi principiu şi am preferat să păstrăm şi locaţia evenimentului. Considerăm că aceasta este formula potrivită pentru promovarea Vinului Moldovei pe piaţa românească: o combinaţie între muzică de calitate, Vinul Moldovei şi gastronomie moldovenească. Ne bucurăm că în acest an au venit mult mai mulţi oameni decât anul trecut, iar prezenţa unui număr mai mare e vinării a avut o contribuţie enormă.”

Vizitatorii evenimentului au putut admira o creaţie de dimensiuni grandioase - un covor tradiţional de peste 100 de metri de ţesătură manuală, care a inspirat şi identitatea grafică a evenimentului.

La Festivalul Vinului Moldovei au fost expuse şi oferite spre degustare peste 200 de vinuri de la 32 de producători vinicoli. Timp de două zile, pe scena de la Lagoo au urcat artişti de renume din Moldova şi România, iar gazda evenimentului a fost un binecunoscut blogger de vin şi somelier din România - Cosmin Tudoran. În prima zi a evenimentului au avut loc câteva sesiuni de Wine Talks şi Wine Stories, episoade de informare şi educaţie oenologică dedicate celor interesaţi să afle mai multe amănunte despre unele dintre cele mai premiate vinuri din lume. 

În următoarea perioadă, Festivalul Vinului Moldovei din România se va desfăşura şi în oraşele Iaşi şi Baia Mare. 

Similare
RECOMANDĂRI