Compozitorul Eugen Doga a editat ”Dialogurile dragostei” în două volume
Vizualizari:

Compozitorul Eugen Doga a editat ”Dialogurile dragostei” în două volume

Ediţia a II-a, adăugită şi completată, în două volume, ”Dialogurile dragostei. Arii şi romanţe pe versuri de Mihai Eminescu şi Veronica Micle”, semnate de Eugen Doga, notografi Dumitru Cârciumaru şi Alexandru Fasii, au apărut zilele acestea la Chişinău.

Potrivit Moldpres, cele două volume au 162 şi, respectiv, 172 de pagini.

Compozitorul Eugen Doga spune că versurile Veronicăi Micle par să fi fost scrise special pentru muzică. ”Întocmai cum aş fi descoperit o lume nouă, un continent necunoscut, am scris cu entuziasm încontinuu o lucrare după alta. M-am aprofundat într-atâta în creaţia Veronicăi Micle, încât la un moment mi-era greu să-l pun pe muzică pe Mihai Eminescu – asta până-n clipa în care am înţeles că este, de fapt, un dialog ce trece de la o persoană la alta cu aceeaşi forţă poetică, cu aceeaşi intensitate a trăirii sufleteşti”, a subliniat compozitorul.

Volumele au apărut la Editura ”Cartier”.  

Eugen Doga este autor al unor valoroase lucrări în genul muzicii de estradă, de film şi de teatru. A compus o simfonie, cantatele ”Primăvara omenirii" şi ”Curcubeul alb”, muzică la spectacole de teatru, la peste 200 de filme, piese instrumentale de cameră, romanţe, cântece pentru copii. Eugen Doga a fost distins cu titlul onorific ”Artist al Poporului”,  ”Ordinul Republicii”, ordinul "Steaua României" în grad de comandor. Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Similare
RECOMANDĂRI