Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul Naţional al Cinematografiei a organizat, în premieră, Plenara Cineaştilor din Republica Moldova

Centrul Naţional al Cinematografiei a organizat, în premieră, Plenara Cineaştilor din Republica Moldova, o întâlnire între producătorii şi regizorii care au beneficiat de susţinere financiară din bugetul de stat. Au fost proiectate secvenţe din filmele subvenţionate de Centrul Naţional al Cinematografiei, pe parcursul ultimilor trei ani, şi s-au discutat problemele acestui domeniu şi perspectivele de dezvoltare. 

În timpul evenimentului au fost vizionate şi analizate proiecte cinematografice care se află acum în diferite etape de producţie.
 
După vizionare, s-au discutat problemele din domeniul cinematografiei şi s-au propus soluţii în sprijinul acestei industrii.
 
Cei care lucrează în industria cinematografică din Republica Moldova recunosc că mai e mult de muncă pentru a ridica acest domeniu cultural la standardele europene.
 
La intalnire au fost trecute în revistă momente importante din dezvoltarea industriei cinematografice autohtone. Directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, Valeriu Jereghi, a ţinut să aprecieze că sunt mulţi tineri care vor să se dedice artei cinematografice, faptul că cineaştii se ajută între ei şi că participă la concursuri, toate aducând un aport demn de luat în seamă la cultura naţională a Republicii Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI