Centenarul Marii Uniri. O expoziţie de fotografie-document ''Regina soldat'' este vernisată la Palatul Culturii din Iaşi
Sursa foto:Iasi TV Life Vizualizari:

Centenarul Marii Uniri. O expoziţie de fotografie-document ''Regina soldat'' este vernisată la Palatul Culturii din Iaşi

Expoziţia de fotografie-document ''Regina soldat'', proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, este vernisată la Palatul Culturii din Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă al Complexului Muzeal Naţional ''Moldova'' Iaşi, citat de Agerpres, evenimentul organizat de Muzeul de Istorie a Moldovei şi Asociaţia ''România Culturală'' se doreşte a fi un moment de omagiere a Reginei Maria în contextul aniversării Centenarului României Mari.

"Expoziţia de fotografie-document 'Regina soldat' evocă personalitatea Reginei Maria, precum şi implicarea sa activă în campaniile din timpul Primului Război Mondial, prin imagini care o înfăţişează pe aceasta participând activ la organizarea spitalelor de campanie, la îngrijirea răniţilor de pe front, precum şi la alte acţiuni caritabile menite să ridice moralul militarilor români şi să aline suferinţa celor răniţi în timpul Marelui Război", se precizează în comunicatul citat.

Expoziţia va putea fi vizitată până la data de 20 mai. 
Similare
RECOMANDĂRI