Cele mai bune filme din toată lumea revin la Chişinău cu Anim’est
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cele mai bune filme din toată lumea revin la Chişinău cu Anim’est

Anim’est, unicul festival de film de animaţie care-i aduce pe copii şi adulţi într-o sală de cinema, revine pe marile ecrane de la Chişinău cu cele mai apreciate filme din ultimii ani. Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie va avea loc în perioada 26-29 octombrie, la Cinematograful Odeon. TVR MOLDOVA este partener media general al evenimentului.

Filmul din deschidere, „Ma vie de courgette” (Viaţa mea de dovlecel), a fost apreciat ca cel mai bun film animat european la Premiile Academiei Europene de Film în 2016, a luat premiul publicului la Annecy, iar în acest an a fost numit Cel mai bun lungmetraj de animaţie la Premiile César, în Franţa. Pelicula spune povestea unui băieţel de nouă ani care, după moartea neaşteptată a mamei sale, se împrieteneşte cu un poliţist amabil, Raymond. Acesta îl duce la orfelinatul plin de copii de aceeaşi vârstă, unde băieţelul nu prea-şi găseşte locul. Totuşi, în scurt timp, puştiul va vedea că-i merge din ce în ce mai bine.Anim’est n-ar putea reveni la Chişinău fără două dintre cele mai aşteptate evenimente din agenda festivalului, dedicate publicului adult amator de horror, imagini şocante şi lipsit de inhibiţii. Este vorba, desigur, de Trippy şi Creepy Animation Night.

După cum obişnuieşte de fiecare dată, programul Trippy Animation Night vine să scoată publicul din zona de confort. Gazda nopţii de animaţii bizare şi neconvenţionale, olandezul Michael Helmerhorst, vine cu o selecţie de animaţii fast & furious, videoclipuri psihedelice şi reclame şocante, culese din arhive rare sau adunate de pe generosul YouTube. Sideshow FeeaksDrug Abuse & Other ExperimentsDark City Dames sau Splatter & Gore sunt doar câteva dintre subtemele programului de două ore destinat exclusiv publicului cu vârsta de peste 18 ani. Trippy Animation Night va avea loc în a doua zi de festival, cu începere de la ora 23.00, la Cinematograful Odeon.În acest an, vedeta Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, Creepy Animation Night, vine la Chişinău cu un program special. Noaptea scurtmetrajelor bizare, inedite, sumbre sau horror va fi precedată de un performance semnat DIOSA, un proiect unic în peisajul autohton, iniţiat de compozitoarea şi dirijoarea Simona Strungaru. Este vorba despre un concept muzical complex, care îmbină muzica clasică prin elemente de orchestraţie complexă cu procedee componistice specifice diverselor perioade din istoria muzicii şi elemente de muzică electronică actuală. Din proiect fac parte Simona Strungaru (dirijor, pian), Gabriela Petecilă (flaut), Bogdan Gugu (clarinet), Iulian Niţică (contrafagot), Sebastian Burneci (trompetă), Cristian Lăbuş (trombon bas) şi Natalia Pancec (vioară). Proiectul lansat în cadrul Creepy Animation Night va fi însoţit de vizualurile realizate la ediţia a VIII-a a atelierului intensiv de animaţie Animation Worksheep, organizat de Anim’est, şi va avea ca tematică ideea de sfârşitul zilei şi al timpului, la miezul nopţii, când se trezesc la viaţă creaturi bizare şi se dezlănţuie evenimente neaşteptate, înspăimântătoare. Creepy Animation Night va avea loc pe 28 octombrie, la ora 23.00, la Cinematograful Odeon.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 26-29 octombrie 2017, la Cinematograful Odeon. Biletele vor putea fi achiziţionate în curând pe site-ul www.iticket.md şi vor fi disponibile, de asemenea, în cinematograf, pe tot parcursul festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţiile Este’n’est şi ALTFilm şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Centrul Naţional la Cinematografiei din România, Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni, Japan Foundation, Ministerul Culturii în Republica Moldova şi Primăria Municipiului Chişinău.
 
Similare