Câştigătorii Concursului republican ,,Limba noastră-i o comoară” au fost premiaţi
Sursa foto:mecc.gov.md Vizualizari:

Câştigătorii Concursului republican ,,Limba noastră-i o comoară” au fost premiaţi

25 de câştigători ai Concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediţia a II-a, au fost premiaţi, în cadrul unei gale festive. Tinerii au prezentat peste 300 de eseuri şi filmuleţe care ilustrează diverse activităţi ce includ practici de dezvoltare şi promovare a vorbirii corecte în şcoală şi în comunitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, citat de IPN, ediţia din acest an a concursului s-a desfăşurat cu tematica ,,Suntem o limbă” şi este dedicată poetului Iulian Filip. La concurs au participat elevi ai claselor a I–XII-a, de la instituţii de învăţământ general, atât cu predare în limba română, cât şi cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Câştigătorii au obţinut premii băneşti: Premiul mare – 2000 de lei; Premiul I – 1000 de lei; Premiul II – 800 de lei; Premiul III – 500 de lei, dar şi diplome din partea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, seturi de carte şi un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România.

Prezent la eveniment, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a menţionat că limba română a fost cea care ne-a unit în pofida graniţelor. Prin limba română am reuşit să supravieţuim ca popor, să ne ducem mai departe idealurile. ,,Astfel de momente sunt convins că vor reprezenta repere fundamentale pentru câştigătorii concursului de a merge mai departe şi de a privi cu încredere către viitor”, a spus diplomatul.
Similare