Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Casa Olarului "Vasilii Gonciari", primul complex de olărit din Republica Moldova, a fost modernizată

În curând, la Casa Olarului "Vasilii Gonciari" va fi redeschis muzeul proaspăt renovat, care adăposteşte piese unice în lume. În acest proiect ambiţios, renumit olar din satul Hogineşti se va bucura de sprijinul financiar al partenerilor externi. Cu această ocazie, oaspeţii străini au venit în vizită la atelierul lui Vasilii Gonciari şi au fost martorii întregului proces de creaţie.

 Acestea sunt ingredientele de bază pentru a crea o oală din lut. Şi oaspeţii de onoare au fost invitaţi să... pună mâna la muncă.
 
Casa Olarului "Vasilii Gonciari" a fost modernizată. S-a deschis acest atelier special amenajat, unde oaspeţii pot învăţa să facă obiecte de lut. Mai mult, acum complexul dispune şi de o sală de mese cu o capacitate de 50 de locuri, amenajată în stil tradiţional, unde sunt servite mâncăruri specifice localităţii, preparate în oalele de lut ale olarului. Totul  datorită Proiectului de Competitivitate din Moldova. Iar schimbările nu se opresc aici.

În ultimii ani, obiectivul turistic a beneficiat şi de asistenţă tehnică pentru diversificarea produselor şi campanii de promovare pentru atragerea de noi vizitatori. Suma totală a ajutorului este de peste 21 de mii de dolari. Casa Olarului "Vasilii Gonciari" este primul complex de olărit din Republica Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI