Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Casa de Cultură din Raşcov a găzduit primul festival, după renovarea sediului

Colective artistice şi meşteşugari din 15 sate de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întâlnit la festivalul „Paromul cultural Raşcov – Vadul-Raşcov”. Este primul eveniment de amploare organizat la Casa de Cultură din satul Raşcov, din stânga Nistrului, după ce sediul a fost renovat cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Casa de Cultură din Raşcov pare acum de nerecunoscut după lucrările de reparaţie. Edificiul, vechi de peste 50 de ani, şi-a ţinut ani la rând uşile închise, fiind într-o stare jalnică. Graţie suportului Uniunii Europene, clădirea a fost renovată.
 
Reparaţia Casei de Cultură a fost făcută prin Programul „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”. Uniunea Europeană a oferit peste 244 mii de euro, iar Ambasada Poloniei – 30 de mii de euro.
 
Pentru redeschiderea Casei de Cultură a fost organizat şi un eveniment de amploare. Festivalul „Paromul cultural Raşcov – Vadul-Raşcov” a adunat colective artistice şi meşteşugari din 15 sate de pe ambele maluri ale Nistrului.
 
În cadrul Festivalului au fost organizate expoziţii de fotografii,  lucrări de artizanat, dar şi excursii la obiectivele turistice din Raşcov.
Similare
RECOMANDĂRI