Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bustul regretatului actor Mihai Volontir a fost instalat pe Aleea Clasicilor din Bălţi

Regretatul actor Mihai Volontir este omagiat la Bălţi. Bustul său a fost inaugurat astăzi pe Aleea Clasicilor, alături de alte personalităţi marcante ale neamului. Lucrarea, executată din bronz, a fost semnată de sculptorul Gheorghe Postovan.

Instalarea la Bălţi a bustului regretatului actor a fost aşteptată aproape patru ani. Zeci de persoane, actori şi admiratori, au venit să depună flori şi să-şi amintească de poveţele lui Mihai Volontir.

Foştii colegi îşi amintesc cu emoţii despre Mihai Volontir. A fost un actor fără pereche ale cărui personaje vor rămâne mereu în sufletele oamenilor.

Sculptorul Gheorghe Postovan a lucrat două luni la realizarea bustului din bronz care cântăreşte 80 de kilograme. 

Mihai Volontir a rămas în memoria publicului mai ales prin rolurile sale. A ştiut să intre în pielea fiecărui personaj: fie că este domnitorul Dimitrie Cantemir, fie Ivan Turbincă, fie ţiganul Budulai din celebrul serial TV, apreciat în tot spaţiul sovietic şi nu numai.

Mihai Volontir a fost şi un aprig apărător al valorilor naţionale. Şi-a iubit mult ţara, limba română, oraşul Bălţi, unde a locuit, şi teatrul Vasile Alecsandri, unde a jucat jumătate de secol. A fost şi deputat în primul Parlament.

Maestrul a plecat în lumea celor drepţi pe 15 septembrie 2015, fiind răpus de o boală grea.
Similare
RECOMANDĂRI