Bookfest întăreşte podul de cărţi de peste Prut. Cele mai bune cărţi ale anului vor fi disponibile în cele cinci zile ale evenimentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bookfest întăreşte podul de cărţi de peste Prut. Cele mai bune cărţi ale anului vor fi disponibile în cele cinci zile ale evenimentului

Peste 50 de mii de cărţi, cu reduceri de până la 80% din preţul de copertă, dar şi materiale educaţionale vor fi disponibile pentru cei interesaţi în cele cinci zile ale Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău.

Cea de-a patra ediţie consecutivă a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău va avea loc, în perioada 28 august – 1 septembrie, la Centrul Expoziţional MOLDEXPO din Chişinău.

La această ediţie vor fi prezente cele mai importante edituri din România şi Republica Moldova. Evenimentul îşi propune să consolideze dialogul cultural între editorii, autorii şi publicul de carte în limba română, mai ales că Bookfest se suprapune cu Ziua Limbii Române, celebrată şi la Chişinău, pe 31 august.

O premieră pentru această ediţie este nominalizarea unui preşedinte de onoare, în persoana istoricului şi editorului Igor Şarov, care a fost implicat decisiv în organizarea tuturor ediţiilor de până acum.

„Pentru al patrulea an consecutiv, cel mai important salon de carte din spaţiul românesc – Bookfest, ajunge şi la Chişinău, şi nu întâmplător în perioada sărbătorilor care ne definesc fiinţa naţională – Ziua Independenţei şi „Limba noastră”. Acest eveniment cultural marcant vine să faciliteze accesul cititorilor basarabeni la noutăţile editoriale din România, inclusiv cele mai recente traduceri ale unor bestselleruri internaţionale”, spune Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.

„Această a patra ediţie Bookfest la Chişinău confirmă setea de românism şi de carte românească din Basarabia. Mă bucur că, alături de ceilalţi organizatori, am contribuit la intrarea în tradiţie a acestui eveniment şi cred că se poate spune că avem un nou pod peste Prut, un pod de cărţi, de această dată”, a declarat Nicolae Brînzea, director al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.
 
„Mă bucur să văd că reuşim, pentru a patra oară, să mergem cu Bookfest la Chişinău, unde publicul ne-a primit de fiecare dată cu braţele deschise. Bookfest Chişinău 2019 coincide şi cu deschiderea, în premieră, a unei librării româneşti în Chişinău, ceea ce demonstrează că în cultură se pot pune bazele unor relaţii de colaborare mult mai sănătoase decât în multe alte domenii”, a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România.

Librăriile Cărtureşti vor deschide în această perioadă o librărie Cărtureşti la Chişinău, pe o suprafaţă de circa 400 mp, în centrul comercial Malldova, aceasta fiind prima librărie Cărtureşti din afara României.

Intrarea publicului va fi liberă, atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi zilnic între 10:00 – 20:00.
 
Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Unul dintre partenerii media ai Bookfest este TVR Moldova.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, ajuns anul acesta la ediţia a XIV-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins şi în alte oraşe din România - Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Tîrgu Mureş, Braşov - având şi două ediţii speciale de Crăciun la Bucureşti. În 2019, salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, invitatul de onoare fiind Marea Britanie. La ediţiile internaţionale anterioare ţările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franţa, ţările de limbă germană (Germania, Austria, Elveţia), Polonia, Cehia, Israel, Suedia şi Statele Unite ale Americii.
Similare
RECOMANDĂRI