Biblioteca ”Ştefan cel Mare” din capitală a marcat 15 ani de activitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Biblioteca ”Ştefan cel Mare” din capitală a marcat 15 ani de activitate

Mai multe activităţi culturale cu genericul ”Descoperă-ţi, dezvoltă-ţi şi foloseşte-ţi punctele forte!” au fost organizate în perioada 12-13 noiembrie la Biblioteca ”Ştefan cel Mare” din capitală, cu prilejul împlinirii a 15 ani de activitate a instituţiei.

Potrivit directorului instituţiei, Lilia Gamarţa, manifestările au început miercuri cu un moment aniversar. În mesajul său de salut, directorul general al Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi, a menţionat că Biblioteca ”Ştefan cel Mare” este o instituţie de promovare a cărţii şi a culturii naţionale. Ea a trecut în revistă principalele realizări obţinute de către bibliotecari în cei 15 ani de activitate, dorindu-le succese în continuare.

Mesaje de felicitare au urmat din partea consilierului prezidenţial Corneliu Popovici, oaspeţilor de onoare din România - managerul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Focşani, Oana-Raluca Boian şi scriitorul Adrian Ţiglea, precum şi din partea scriitorilor Ion Găină, Ştefan Sofronovici, Ianoş Ţurcanu, Nicolae Spătaru, pretorului sectorului Botanica, Boris Prepeliţă, a unor voluntari şi utilizatori.

În cadrul evenimentului, s-a desfăşurat duplexul profesional intitulat „Nota ludică în activităţile de bibliotecă”, moderat de conferenţiarul universitar Lidia Kulikovski, director adjunct al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”. Programul a mai cuprins un concurs de cultură generală „Aici e Moldova” cu implicarea elevilor de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”. Tot aici, a avut loc lecţia publică „Viaţa şi succesul”, susţinută şi moderată de analistul politic Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, scrie moldpres.

Spectacolul „Cine-a zis că graiuri felurite ne dezbină”, trainingul „15 idei pentru o bibliotecă activă”, expoziţia-concurs de pictură „Culorile toamnei”  au încununat programul manifestărilor, dedicate celor 15 ani de activitate a instituţiei.

Biblioteca „Ştefan cel Mare” din capitală este una din filialele BM „B.P. Hasdeu” şi a fost deschisă în 1994 în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Focşani, România.

Similare
RECOMANDĂRI