Biblioteca Naţională oferă asistenţă on-line pentru toţi utilizatorii
Sursa foto:noi.md Vizualizari:

Biblioteca Naţională oferă asistenţă on-line pentru toţi utilizatorii

În legătură cu recomandările referitor la situaţia excepţională creată de răspândirea virusului COVID-19, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova oferă utilizatorilor asistenţă on-line 24 din 24 de ore.

Directorul instituţiei, Elena Pintilei, a menţionat, că secţia Asistenţă Informaţională a BNRM se află la dispoziţia utilizatorilor online pentru a răspunde cerinţelor informaţionale în măsura posibilităţilor, scrie Moldpres. Produse şi servicii îmbunătăţite la distanţă, pot fi accesate pe site-ul bibliotecii, precum şi pe reţele de socializare: Facebook şi Twitter. Personalul bibliotecii este disponibil pentru cercetare, informaţii şi verificări resurse bibliografice.

La rândul său, directorul adjunct BNRM, Aliona Muntean, a afirmat că biblioteca oferă acces la 10.509 cărţi electronice, articole full-text din domeniile economie, drept, politică, etc., la 200 de dicţionare şi cărţi de referinţă care includ o gamă vastă de subiecte în diferite domenii şi peste 16 mii de ilustraţii, la cel mai amplu dicţionar de limba engleză din lume, care oferă peste 625 mii de definiţii de cuvinte din ultimii 1.500 de ani.

De asemenea, instituţia oferă acces la baza de date, care conţine acte juridice adoptate şi publicate în “Monitorul Oficial al Republicii Moldova” şi alte publicaţii oficiale, începând cu anul 1989, în limbile română şi rusă.

Creată în anul 1832, Biblioteca Naţională dispune în prezent de colecţii care înglobează 2,5 milioane de unităţi materiale în peste 30 de limbi. În 2012, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost distinsă cu „Ordinul Republicii”.

Similare
RECOMANDĂRI