Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Biblioteca „Grigore Vieru” este una dintre cele 1070 de biblioteci publice modernizate

Biblioteca municipală „Grigore Vieru” din Cahul a devenit locul preferat al locuitorilor de diferite vârste şi sfere de interes, dar şi pentru persoane cu dizabilităţi. Instituţia oferă servicii din diverse domenii, aşa că biblioteca s-a transformat într-un veritabil centru comunitar.

La bibliotecă este atelier pentru producţie digitală dotat cu echipament de gravură laser, roboţi şi imprimantă 3D. Acesta oferă facilităţi pentru copiii cu necesităţi speciale, cursuri de educaţie financiară, limbi străine, educaţie non-formală şi incluziune digitală pentru toţi membrii comunităţii. Biblioteca nu mai este locul unde vii doar ca să împrumuţi o carte.
 
Modernizarea bibliotecii raionale din Cahul face parte din campania de promovare a bibliotecilor publice „E Biblioteca Mea”, din cadrul Programului „Novateca”.
 
Biblioteca pentru Copii din Cahul „Grigore Vieru” este una dintre cele 1070 de biblioteci publice modernizate.
 
În anul 2017, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat noua Lege cu privire la Biblioteci, care legiferează modelul bibliotecii moderne promovat de programul Novateca în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Se garantează astfel dezvoltarea durabilă a acestor instituţii şi apropie comunitatea de bibliotecă. Accesul gratuit la internet, diverse cursuri de perfecţionare, cursuri de programare, robotică, săli de biblioteci moderne, lecţii de limbi străine şi multe altele sunt acum disponibile utilizatorilor bibliotecii.
Similare
RECOMANDĂRI