Artiştii stradali din Chişinău, Tiraspol şi Harkov au participat la Festivalul „Urban Generation”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Artiştii stradali din Chişinău, Tiraspol şi Harkov au participat la Festivalul „Urban Generation”

Reprezentanţii culturilor stradale Street Ball, Break dance, Hip-hop, DJ-ing, Parkour, Graffiti, Riders din Chişinău şi Harkov au participat duminică, alături de semenii lor din Tiraspol, la Festivalul „Urban Generation”. Evenimentul a fost organizat cu finanţare oferită de Uniunea Europeană în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

„Urban Generation” a unit diversitatea subculturilor: artişti, dansatori, DJ şi rideri. Evenimentul  fost organizat cu scopul de a demonstra diversitatea culturilor stradale ale celor două maluri ale Nistrului. Primul festival similar a avot loc  pe 19 mai la Chişinău.

„La primul eveniment din Chişnău am fost uimit de numărul mare de tineri talentaţi, de dinamismul şi energia lor pozitivă. Sinergia ambelor maluri vine de la locuitori săi. Mă bucur să văd iubitorii artelor stradale de pe ambele maluri la al doilea eveniment de acest fel, sprijinit de UE”, a menţionat Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Potrivit managerului de proiect Veaceslav Bejenar, ideea de a organiza festivalul a fost urzită mai mulţi ani: „Cultura modernă nu cunoaşte vârsta, diferenţele de gen şi statutul social, este deschisă tuturor şi astfel atrage în rândurile sale tot mai mulţi oameni. Acum, drept cultură  stradală sunt considerate practic toate mişcările de tineret care nu se încadrează în standardele artei academice, sportului oficial şi altor direcţii de activităţi tradiţionale”.

Festivalul este organizat de ONG-urile  „Dezvoltarea inovatoare şi susţinerea direcţiilor social importante“, „Fondul de Dezvoltare a colectivelor artistice“ şi „Urban Spirit”, în parteneriat cu AO „Vitality“. Este una dintre cele 30 de cooperări, finanţate de UE în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii“, realizat de PNUD. 

Similare
RECOMANDĂRI