Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ansambluri folclorice, meşteri populari şi cei mai renumiţi artişti de pe ambele maluri ale Prutului, la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

Peste 150 de ansambluri folclorice, zeci de meşteri populari şi cei mai renumiţi artişti de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni. Evenimentul se desfăşura la Complexul etno-cultural Vatra, din raionul Străşeni.

Timp de două zile, oaspeţii vor avea parte de un program extraordinar. Pe scena mare a Complexul etno-cultural Vatra vor urca Irina Loghin, Fuego, orchestra Lăutarii şi Surorile Osoianu, precum şi legendarul actor Florin Piersic. Surpriza evenimentului va fi îndrăgita formaţie "Subcarpaţi", care va încinge spiritele la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni.

„Vă anunţăm că vom avea pe parcursul celor două zile în ceea ce priveşte partea artistică în mod special peste 150 de ansambluri etno- folclorice  care evolua pe trei paltforme, scene care le-am pregătit acolo. Aceste ansambluri vin practi din tot spaţiul românesc. Am avut grjă ca în cadrul festivalului să fie reprezentate toate provinciile româneşti”, spune Nicolae Federiuc, organizatorul evenimentului.

O altă atracţie a evenimentului sunt competiţiile de trageri cu arcul şi aruncatul toporelor. Pe teritoriul complexului va fi amenajată şi o zonă specială pentru copii.

„La acest festival din România vor participa peste 100 de delgaţii formate din reprezentaţii autortităţilor, din grupuri artistice, colective artistice, meşteri populari, bucătari”, mai spune organizatorul.

Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni este o continuare a evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
Similare
RECOMANDĂRI