Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ansamblul de dansuri populare „Lăpuşniţa”: Peste 100 de dansatori se remarcă la diverse concursuri naţionale şi internaţionale

Localitatea Lăpuşna, din raionul Hînceşti, este cunoscută în Republica Moldova şi în străinătate datorită ansamblului de dansuri populare "Lăpuşniţa". Aproape toţi copiii din regiune merg la lecţiile de dans şi promovează, astfel, tradiţiile seculare româneşti. Cum se pregătesc micii iubitori de folclor, vedeţi într-un reportaj realizat de colegii noştrii de la Matinalii.

Pasiunea pentru dansul popular şi valorificarea tinerelor talente din mediul rural au determinat-o pe coregrafa Veronica Pîrău să formeze, cu 14 ani în urmă, Ansamblul de Dansuri Populare "Lăpuşniţa". Iniţial, grupul avea doar 16 membri.
 
Datorită investiţiilor raionale, astăzi, cei din ansamblul Lăpuşniţa se mândresc cu o sală modernă, dotată cu tot necesarul. Peste 100 de dansatori începători se încing în hore şi bat pasul sârbelor, făcându-se remarcaţi la diverse concursuri naţionale şi internaţionale.
 
Micii artişti din satul Lăpuşna spun că prin dans îşi manifestă  dragostea de ţară şi promovează valorile neamului românesc.
 
Veronica Pîrău demonstrează că tradiţiile frumoase pot fi păstrate şi date mai departe generaţiilor următoare. E nevoie doar de dăruire,  perseverenţă şi de puţin ajutor din partea autorităţilor.
Similare
RECOMANDĂRI