A V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar MOLDOX se va desfăşura în septembrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar MOLDOX se va desfăşura în septembrie

Festivalul Internaţional de Film Documentar MOLDOX revine şi în acest. Cea de-a V-a ediţie se va desfăşura în septembrie cu proiecţii în aer liber, aducînd în premieră cele mai bune filme documentare de nivel internaţional, selectate şi premiate la diverse festivaluri de renume mondial.

În perioada 9-13 septembrie Festivalul se va desfăşura la Cahul, pe parcursul a cinci zile locuitorii din regiune vor putea urmări 10 filme, iar în perioada 17-19 septembrie Festivalul va continua la Chişinău, unde timp de trei zile cinefilii vor avea posibilitatea să savureze cele mai bune filme.

În acest an atelierul Inspiration din cadrul MOLDOX Lab se va desfăşura în 2 module: primul, în august, care va avea loc online, iar al doilea – la Cahul. Atelierul va fi susţinut de către producătorul suedez Hjalmar Palmgren şi regizoarea de filme documentare din SUA, Melody Gilbert. Acesta va culmina cu [email protected], unde proiectele de film documentar vor fi prezentate în faţa unui juriu internaţional format din experţi din industria filmului documentar de la nivel european, care vor selecta patru proiecte pentru a participa la programe de networking şi ateliere prestigioase din Europa.

Ediţia a V-a a MOLDOX Lab vine şi cu o veste bună pentru tinerii dornici să contribuie la schimbarea socială în comunităţile lor prin intermediul filmului documentar. Astfel, pentru prima dată, atelierul Exploration va invita doritorii din R. Moldova să vină la Cahul, unde, împreună un tutore internaţional, vor învăţa să realizeze scurtmetraje documentare despre problemele din comunităţile lor.

Festivalului de Film documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX a fost fondat în 2016 şi este dedicat în exclusivitate filmelor non-ficţiune cu relevanţă socială semnificativă. MOLDOX a fost conceput ca un festival de film internaţional axat pe probleme sociale actuale, accesibil tuturor, motiv pentru care intrarea la festival este liberă, iar participarea la ateliere şi master-class-uri nu presupune nicio taxă. 
Similare
RECOMANDĂRI