Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

68 de crame vor participa la Ziua Naţională a Vinului, care va avea loc pe 5 şi 6 octombrie

A mai rămas puţin timp până la Ziua Naţională a Vinului, sărbătoare emblematică pentru Republica Moldova. În acest an, are loc a 18-a ediţie, adică majoratul acestui eveniment unic. Organizatorii promit o mulţime de surprize, mai multe activităţi, zone tematice şi de relaxare, muzică bună şi, desigur, mult vin ales cu dragoste din cele mai selecte soiuri. În acest an, la eveniment vor participa 68 de crame, un număr record.

Prima noutate este că sărbătoarea va trece dincolo de PMAN şi se va extinde spre Scuarul Catedralei, ajungând până pe strada pietonală. Tot spaţiul dedicat evenimentului va fi de peste 25 de mii de metri pătraţi. Pentru ca totul să iasă perfect, lucrează 1.600 de persoane. Un accent aparte se va pune pe consumul responsabil de vin.
 
Astfel, oamenii sunt invitaţi să păşească pragul Şcolii Vinului. 40 de persoane vor putea participa la fiecare lecţie. Sărbătoarea, care este o carte de vizită pentru Republica Moldova, e un adevărat magnet pentru turişti. Organizatorii au avut grijă să promoveze evenimentul peste tot în lume.

Oaspeţii se vor putea relaxa la mese şi bănci confecţionate din materiale reciclabile. În zona Arcului de Triumf va putea fi descoperită bucătăria tradiţională. În parcul Cetedralei vor fi ateliere de creaţie şi împletire a coşurilor din lozie şi nuiele. Unele lucrări artizanale ale meşterilor populari vor fi expuse la un târg.
 
Organizatorii au pregătit şi un spot video cu sfaturi preţioase pentru toţi.
 
Concertul se va ţine pe scena din strada pietonală, unde vor evolua Via Dacă, Pasha Parfeni, formaţia Tharmis, Lupii & Calancea Band, dar şi interpreţi din România şi Ucraina.
Similare
RECOMANDĂRI