VIDEO. 49 de filme vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar „Cronograf”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. 49 de filme vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar „Cronograf”

49 de filme vor fi prezentate în cadrul celei de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar (FIFD) „Cronograf”. Filmul „Free Solo”, care a luat în acest an premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, va fi cel care va deschide Festivalul, care va avea loc miercuri, 22 mai.

Din cele 49 de filme care vor fi proiectate, 14 sunt documentare la Secţiunea Principală/Lungmetraje. Alte şase sunt la Secţiunea Principală/Scurtmetraje, iar nouă filme la Secţiunea cadRO şi nouă filme din Republica Moldova la Secţiunea Producţii Locale.

Cele nouă documentare, din secţiunea cadRO, sunt dedicate exclusiv românilor şi comunităţilor de români din întreaga lume.La Secţiunea Un LIKE pentru documentar vor concura şapte filme, iar la Secţiunea Cu ochii pe Moldova – patru documentare. Filmele au fost selectate dintr-un număr record de aproximativ 900 de înscrieri din 51 de ţări ale lumii.

FIFD CRONOGRAF va proiecta şi câteva filme în afara competiţiei, în cadrul unor evenimente şi proiecţii speciale. De asemenea, Festivalul va aduce mai multe premiere de filme documentare, realizate de către regizori din Republica Moldova.

Festivalul va începe miercuri cu Cronograf Junior. La ora 09:00, la „Odeon”, va fi proiectat filmul „Telefonul copilului” (Germania), iar la ora 10:00  „Nat, aventurierul” (Olanda). Urmează „Un like pentru documentar”, de la 15:00. Gala de deschidere va avea loc la 19:00.

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF va avea loc în perioada 22-28 mai, la Cinematograful „Odeon” din Chişinău. Costul biletului pentru o zi este de 70 de lei. Pentru toată durata Festivalului este de 250 de lei, iar pentru zilele 25-28 mai – 200 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI