Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

42 de cultivatori de arbori şi flori din 11 raioane ale ţării au participat la Târgul „Parada Florilor”

Republica Moldova este ţara florilor şi poate face concurenţă chiar şi Olandei. Au demonstrat-o zeci de florari care au participat duminică, 21 aprilie, la Târgul „Parada Florilor”, din Cimişlia. Puieţi de arbori şi arbuşti, flori care mai de care mai deosebite, toate au fost scoase din pepiniere şi prezentate cu mândrie publicului. Spre bucuria cumpărătorilor, la târg au fost aduse şi accesorii sau piese de decor pentru grădină.

Standul Tatianei Mârzăcaşu a atras toate privirile. Vizitatorii au fost atraşi de bicicleta graţioasă împodobită cu flori, dar şi de plantele cochete care au fost expuse la vânzare.

„Foarte multe, îmi pare că vreo 500 erau de dimineaţă precis. Florile noastre încep de la preţul de 12 lei, mai facem reducere şi 10 dacă e lume mai multă, avem până la 200 la orhidee”, a spus Tatiana Mârzăcaşu, florăreasă.
 
La târg s-au găsit şi din belşug diverse articole de decor şi de grădinărit. La mare căutare au fost, de exemplu, ghiveciurile confecţionate din bârne de copac.
 
„Este ceva nou şi văd că se bucură. Deja s-au realizat toate. Sunt 12 şi toate sunt rezervate şi vândute. Începând de la 80 de lei, 120 depinde de compoziţia care este în 2, 3 niveluri”, a spus Ana Mişcenco, directoarea gospodăriei silvice din raionul Leova.
 
Târgul a adunat mii de vizitatori. Alexandra a venit tocmai din satul Sipoteni, raionul Călăraşi. Nu a plecat acasă cu mâinile goale. Şi-a cumpărat trei puieţi de magnolie, pe care a plătit aproape 800 de lei.
 
„Am cumpărat pentru fecioriii mei câte o magnolie. Ei au trecut în case noi şi la fiecare o să le dăruiesc. Preţul este foarte bun, sunt de la Grădina Moldovei, sunt certificate, de atâta am luat. Poate sunt mai ieftine, dar mi-a convenit preţul”.
 
Oamenii spun că florile le-au luat ochii şi au cumpărat cât i-a ţinut buzunarul.
 
„Şi tufar înfloritor, şi fiscus, arnică, de toate. Credeam că e mai ieftin. Am cheltuit 300 de lei”.
 
„Gladiole, gheorghine, colacul babei cum se zice”. „Aţi avut de unde alege?” „Da, sunt foarte multe”. „Preţurile cum vi se par?” „Normale”. „Ceva reduceri aţi găsit?” „O oală de făcut galuşte”. „Dar flori?” „Nu, nu am luat”.
 
La târg au participat 42 de cultivatori de arbori şi flori din 11 raioane.
 
„Vrem să dezvoltăm această ramură de floricultură care e foarte importantă atât pentru populaţie, dar şi pentru economie, să fie ocupate mai multe persoane”, a declarat Vladimir Zamfirov, vicepreşedintele Comitetului Organizatoric.
 
Expoziţia-Târg „Parada Florilor” este la a şasea ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI