Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

40 de bibliotecari din Republica Moldova au participat la un stagiu de pregătire în România  

Cei 40 de bibliotecari din Republica Moldova care au participat la un schimb de experienţă în România, au revenit acasă cu noi idei de proiecte. Ei spun că, timp de o săptămână, au îmbinat perfect utilul cu plăcutul şi au reuşit să descopere şi locurile frumoase din Bucureşti. Si-ar dori, totuşi, să fie luaţi mai mult în seamă şi de autorităţile de la Chişinău.  

Cei 40 de bibliotecari au facut parte din proiectul "100 de ani de la unirea Basarabiei cu România". Schimbul de experienţă a avut loc la Biblioteca Metropolitană Bucureşti. Ei au învăţat cum să amenajeze bibliotecile, ca să fie mai vizibile şi mai atractive. Entuziasmaţi, spun că în curând vor pune aceste idei în practică.
 
O surpriză pentru bibliotecarii de la Chişinău a fost şi târgul de carte organizat de 16 edituri din România. Ei au făcut cunoştinţă cu noile apariţii editoriale, au identificat noi titluri interesante, dar au stabilit şi contacte. Pe lângă vizita la filialele bibliotecilor bucureştene, au avut ocazia să vadă şi locurile turistice din Bucureşti.
 
Depun mult efort pentru a moderniza bibliotecile şi a le face atractive pentru cititori, dar spun că şi-ar dori mai multă atenţie din partea statului.
Similare
RECOMANDĂRI