28 de concurenţi îşi doresc să reprezinte Republica Moldova la Eurovision
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

28 de concurenţi îşi doresc să reprezinte Republica Moldova la Eurovision

Douăzeci şi opt de dosare au fost depuse la Selecţia Naţională Eurovision 2018. Depunerea dosarelor a început pe 1 decembrie 2017 şi s-a încheiat ieri.

Potrivit organizatorilor, printre cei care au reuşit să se înscrie în concurs se regăsesc artişti cu experienţă, dar şi tineri care se lansează pe scena mare.  În cadrul competiţiei vor participa Doiniţa Gherman, Felicia Dunaf, Ruslan Ţăranu,  DoReDos,  Lavinia Rusu ş.a.

Reprezentantul Republicii Moldova la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2018 va fi selectat în urma a trei etape: audiţiile LIVE, Semifinala naţională, care va avea loc la data de 22 februarie şi Finala naţională, ce se va desfăşura la 24 februarie.
 
Interpreţi din 42 de ţări vor participa în cadrul competiţiei Eurovision Song Contest 2018, care se va desfăşura în Lisabona, Portugalia, în urma victoriei ţării la ediţia din 2017 organizată la Kiev. Semifinalele concursului vor avea loc pe 8 şi 10 mai, iar marea finală se va desfăşura pe 12 mai.
 
Eurovision Song Contest  este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de peste 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

În anul trecut, reprezentanţii Republicii Moldova, membrii trupei ”SunStroke Project”, s-au clasat pe locul III la Concursul muzical Eurovision, cu piesa ”Hey Mamma”. Este cea mai mare performanţă obţinută de ţara noastră la acest concurs. R. Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an, formaţia ”Zdob şi Zdub” s-a clasat pe locul 6.

Similare
RECOMANDĂRI