20 de adolescenţi din 12 raioane ale Republicii Moldova vor evolua la Sala cu Orgă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

20 de adolescenţi din 12 raioane ale Republicii Moldova vor evolua la Sala cu Orgă

Un cor format din 20 de adolescenţi din 12 raioane ale Republicii Moldova, reprezentanţi ai diferitelor grupuri etnice şi sociale, care nu au avut până acum posibilitatea să studieze muzica, vor susţine sâmbătă, 21 iulie, la ora 19:00, un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra, reprezentată de tineri muzicieni din Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia, Kazahstan şi Germania.

Concertul face parte din proiectul de incluziune muzicală ”La La Play Voices”. Cei 20 de adolescenţi au participat la o reşedinţă artistică de incluziune prin intermediul muzicii corale, însuşind opt lucrări muzicale.

Potrivit organizatorilor, participarea la viaţa culturală şi artistică, în condiţii de egalitate, este un drept al fiecărui copil. Proiectul ”La La Play Voices” este primul proiect de incluziune muzicală.

Programul muzical va conţine lucrări de Biber, Pärt, Haydn, Mozart, Mosiiciuc, Spătaru, Lazarencu, Ţurcan, Ungur, Vilka, Lennon şi Jackson. Dirijor al orchestrei este Cristian Spătaru. Proiectul face parte dintr-o serie de evenimente marca Moldovan National Youth Orchestra pentru anul 2018, ce va însuma peste 25 de concerte.

Concertul este organizat de Asociaţia Muzical-Corală în parteneriat cu UNICEF, Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării, East European Foundation, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chişinău şi alte instituţii. Proiectul de incluziune muzicală ”La La Play Voices” este implementat în cadrul Programului de Granturi 2018 pentru organizaţiile de tineret, informează Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI