Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

150 de calculatoare noi, donate de Coreea de Sud, au fost repartizate în mai multe instituţii de învăţământ

Calculatoare noi şi mai performante. În mai multe instituţii de învăţământ din zece localităţi din Republica Moldova au fost repartizate 150 de computere pe care directorii de şcoală şi profesorii de TIC le aşteptau cu nerăbdare.

Calculatoarele le vor fi de mare folos profesorilor şi elevilor în desfăşurarea lecţiilor de informatică şi în învăţarea unor programe mai complicate cerute de programul şcolar. De la nord şi centru şi până la sud, directorii şi profesorii instituţiilor beneficiare au primit tehnica nouă.
 
Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, doar 11 instituţii de învăţământ din cele în jur de două mii existente în Republica Moldova nu dispun de calculatoare. Totusi, deşi cele mai multe şcoli sunt dotate cu computere, multe dintre acestea sunt modele vechi, care ar trebui schimbate.
 
Calculatoarele au fost oferite de către Provincia Jeju din Coreea de Sud, în baza unui Memorandum de colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, iar acordul prevede donarea a încă 450 de computere. 
Similare