140 de ani de la naşterea lui George Enescu sărbătoriţi la Drochia
Vizualizari:

140 de ani de la naşterea lui George Enescu sărbătoriţi la Drochia

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Muzeul Raional de Istorie, Etnografie şi Artă din Drochia, Consiliul Raional Drochia şi Direcţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport din Drochia organizează o serie de evenimente pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la naşterea marelui compozitor român George Enescu la Drochia.

Evenimentele vor avea loc pe data de 18 septembrie 2021, la sediul Muzeului Raional de Istorie, Etnografie şi Artă din Drochia, începând cu ora 11.00. 
 
Evenimente se vor desfăşura, cu respectarea restricţiilor impuse de autorităţile sanitare din Republica Moldova, după următorul program: 
 
- Vernisajul expoziţiei ICR Chşinău: „George Enescu - personalitate a culturii româneşti şi universale” la Galeria de Artă a Muzeului Raional de Istorie, Etnografie şi Artă din Drochia. Prezintă: acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău. Durata expoziţiei: 18 septembrie - 22 ocombrie 2021.

- Simopzionul „140 ani de la naşterea marelui compozitor George Enescu” - în Sala Mare a Muzeului de Istorie, Etnografie şi Artă din Drochia.

Participanţi: acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău; Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean Botoşani; Liviu Andronic, directorul Şcolii Populare de Artă „George Enescu”, judeţul Botoşani; Cristina Ţurcanu, şeful Direcţiei Cultură, Turism, Tineret şi Sport a Consiliului Raional Drochia şi Dumitru Postovan, directorul Muzeului Raional de Istorie, Etnografie şi Artă din Drochia.

- Concert susţinut de elevii şi profesorii Şcolii de Muzcă din Drochia în Sala Mare a Muzeului Raional de Istorie, Etnografie şi Artă din Drochia.
 
Similare
RECOMANDĂRI