VIDEO. Varianta britanică a noului coronavirus se răspândeşte rapid în Europa. Comisia Europeană mai cumpără 300 de milioane de doze de vaccin Moderna
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Varianta britanică a noului coronavirus se răspândeşte rapid în Europa. Comisia Europeană mai cumpără 300 de milioane de doze de vaccin Moderna

În Germania, aproape un sfert din cazurile noi de COVID sunt cu tulpina britanică, iar în Franţa, în unele zone, la marea majoritate a celor infectaţi a fost depistată mutaţia britanică, relatează stiriletvr.ro.

Germania se aşteaptă ca varianta britanică să devină dominantă - de la 6% infectări cu această tulpină, s-a ajuns la 22 de procente în doar două săptămâni.
 

Jens Spahn, ministrul Sănătăţii, Germania: "Statisticile arată că mutaţiile se răspândesc semnificativ în Germania. Ne îngrijoreazã în special varianta descoperită prima dată în Marea Britanie".

În mai multe regiuni din Franţa a început o campanie masivă de testare, pentru a-i depista pe cei infectaţi cu variantele virusului.

Delphine Wattez, şef centru vaccinare: "De sâmbătă până acum, am făcut 400 de teste, 80 doar astăzi. Rezultatele indică faptul că 80% dintre pacienţi sunt infectaţi cu varianta britanică".

Comisia Europeană mai cumpără 300 de milioane de doze de vaccin Moderna. Totodată s-a anunţat un amplu program de cercetare a variantelor SARS-CoV-2.

Ursula von der Leyen: "Vaccinurile aprobate în Europa par să fie eficace împotriva noilor variante, care sunt mai infecţioase. Dar vor fi mai multe variante, iar acelea ar putea fi rezistente la actuala formulă de vaccin".

Marea Britanie începe un studiu unic în lume. 90 de voluntari sănătoşi vor fi expuşi la noul coronavirus. Scopul este de a vedea mecanismul prin care virusul se multiplică şi e transmis mai departe. E un studiu de care e nevoie atât pentru vaccinuri, cât şi pentru tratarea bolii. Voluntarii vor primi 88 de lire pe zi.

Similare
RECOMANDĂRI