VIDEO. Vaccin împotriva COVID-19, testat cu succes în SUA
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Vaccin împotriva COVID-19, testat cu succes în SUA

Primul vaccin anti-COVID testat în Statele Unite ale Americii a dat rezultate promiţătoare, în cea dintâi etapă a studiului. Cu alte cuvinte a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi. Administraţia americană a hotărât să sprijine dezvoltarea accelerată şi există chiar speranţe că întregul proces de aprobare va putea fi încheiat anul acesta, potrivit stiriletvr.ro.

Datele provin de la 8 persoane care au participat la un test clinic de siguranţă inceput in martie si efectuat pe 45 de subiecti.

Este doar prima fază a testării, urmează verificarea reacţiilor pe un număr din ce în ce mai mare de oameni şi apoi - perioada de aşteptare, în vederea constatării eventualelor efecte secundare nedorite. Dar e o rază de speranţă. Şi e doar unul din cele peste 100 de vaccinuri aflate în curs de dezvoltare ca protecţie împotriva noului coronavirus.

Vaccinul a primit acceptul pentru începerea fazei a doua a testării, iar autorităţile americane i-au conferit statutul de "aprobare rapidă", pentru a-i accelera evaluarea. În iulie va intra deja în faza a treia. Dacă va fi un succes, compania afirmă că poate livra milioane de doze pe lună, anul acesta şi, cu noi investiţii, zeci de milioane pe lună, anul viitor.
 

Similare
RECOMANDĂRI