VIDEO. Spania: Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Spania: Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul

Spania a ajuns la 100 de mii de noi îmbolnăviri în ultima săptămână, iar premierul Sanchez vrea să prelungească starea de urgenţă până pe 9 mai. Asturia este cea de-a 4-a comunitate autonomă care îşi izolează teritoriul în încercarea de a opri răspândirea virusului. Spaniolii nu mai au voie să iasă pe stradă între orele 23 şi 6 dimineaţă, iar unele provincii vor să impună carantină totală a populaţiei în zilele libere, potrivit stiriletvr.ro.

După lăsarea serii străzile din toată Spania amintesc de perioada dura de carantină din martie. În afară cazurilor excepţionale nimeni nu mai poate ieşi din casă după ora 23. Poliţia patrulează pe străzi, iar de astăzi (marţi) se vor aplică sancţiuni. Amenzile variază între 60 şi 3000 de euro, în funcţie de regiune.

Catalonia vrea să impună din nou carantină la domiciliu întregii populaţii, însă doar în weekenduri. În Barcelona spitalele sunt suprasolicitate, iar autorităţile au amplasat 70 de centre sanitare de campanie în întreg oraşul.

După Navarra, La Rioja şi Aragon, Asturias a hotărât să îşi închidă teritoriul din această noapte (marţi spre miercuri). Nimeni nu va mai putea intră sau ieşi din perimetrul stabilit fără un motiv întemeiat şi sunt permise doar reuniunile între persoane care locuiesc împreună. Madridul, în schimb, a izolat doar 32 de zone sanitare din 7 municipii.

 

Similare
RECOMANDĂRI