VIDEO. Spania ar putea impune carantina în mai multe regiuni. În Cehia se închid şcolile, restaurantele şi barurile
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Spania ar putea impune carantina în mai multe regiuni. În Cehia se închid şcolile, restaurantele şi barurile

Premierul polonez este în izolare după ce a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu coronavirus. Şeful executivului de la Varşovia a anunţat că guvernul îşi va continua activitatea şi le-a reamintit polonezilor că, doar respectând regulile sanitare, numărul infectărilor va scădea. De altfel, tot mai multe ţări se confruntă cu un al doilea val de coronavirus, iar autorităţile exclud, deocamdată, carantina totală, potrivit stiriletvr.ro.

În Spania, regiunea Madridului este închisă. Guvernul a decretat starea de urgenţă săptămână trecută, măsură pe care autorităţile regionale au contestat-o, considerând-o ilegală, cu efecte devastatoare pentru economie.

Populaţia este însă de altă părere.

"Guvernul (n.r. regional) spune că economia are prioritate. Să vedem dacă morţii pot merge la baruri, la cinematograf, dacă pot face orice".

Asta în timp ce cadrele medicale din Catalonia au ajuns la capătul puterilor şi au intrat într-o grevă de 4 zile. Ele cer echipamente şi condiţii de muncă decente.

La sfârşitul săptămânii, în Spania au fost raportate peste 28 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus.

Cehia este practic în carantină. Se închid toate restaurantele, barurile şi şcolile. Premierul Andrej Babiš a anunţat că noile reguli vor fi menţinute cel puţin până pe 2 noiembrie.

Singurii care vor merge la cursuri în această perioadă sunt copiii cadrelor medicale şi ai ambulanţierilor.

În acest context, se vorbeşte din nou despre "imunitatea colectivă", idee respinsă însă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care o consideră lipsită de etică şi total inadecvată acestei situaţii.

Între timp, în Mexic a fost raportat primul pacient infectat simultan cu virusul gripal şi SARS-CoV-2.

Similare
RECOMANDĂRI