VIDEO. Rusia: Avalanşă de pacienţi cu COVID în spitale
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Rusia: Avalanşă de pacienţi cu COVID în spitale

Sistemul de sănătate din Rusia este pus la grea încercare în această perioada, în contextul în care zilnic se raportează peste 20 de mii de infectări. Recorduri se înregistrează şi la numărul de decese, iar spitalele şi personalul medical din regiuni pur şi simplu nu mai fac faţă, potrivit stiriletvr.ro.

Pacienţi lăsaţi să stea pe holuri, mulţi dintre ei nu au nici măcar pat fiind nevoiţi să stea pe scaun - sunt imagini de coşmar surprinse cu telefonul mobil într-un spital din Tomsk.
 

81 la sută dintre locuri în spitalele din Rusia sunt ocupate de pacienţi COVID. Multe regiuni pur şi simplu nu mai fac faţă numărului mare de internări.

De la Moscova vin doar directive, potrivit cărora conducătorii regionali au toată libertatea de a lua măsuri pentru a stabiliza situaţia.

Pe lângă pandemia generată de noul coronavirus se adaugă şi gripa sezonieră, iar numărul mare de îmbolnăviri pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar.

Potrivit unor sondaje, oamenii sunt frustraţi , problemele economice sunt şi mai vizibile iar o carantină totală ar putea genera proteste, cu urmări greu de prognozat pentru actuala putere de la Kremlin.

Similare
RECOMANDĂRI