VIDEO. Românii, tot mai interesaţi de vaccinarea împotriva Covid-19. Medic de familie: „Pacienţii noştri ne asaltează cu telefoane”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Românii, tot mai interesaţi de vaccinarea împotriva Covid-19. Medic de familie: „Pacienţii noştri ne asaltează cu telefoane”

Pregătiri şi mari aşteptări de la a două etapă de vaccinare împotriva Covid. În România se fac liste, programări şi se cer tot mai multe informaţii, legate de efectele şi eficienţa serului, relatează stiriletvr.ro.

De când a început vaccinarea în România, sunt tot mai mulţi oameni care se interesează când se vor putea imuniza şi ei.

Cei care au peste 65 de ani sau boli cronice trebuie să ia legătură cu medicul de familie. De la acesta aşteaptă lămuriri de genul cât timp vor fi feriţi de posibile infectări cu forme mai grave, ce reacţii le-ar putea da vaccinul, sau dacă le este contraindicat.

Dr. Anca Deleanu, medic primar medicină de familie: “Pacienţii noştri ne asaltează cu telefoane, vin chiar la cabinete şi solicită înscrierea pe nişte liste la noi sau să le explicăm modalitatea în care ar putea beneficia de această vaccinare”.

În a două etapă de vaccinare vor fi inlcuse şi cadrele didactice. Inspectoratele şcolare le-au cerut directorilor unităţilor de învăţământ liste cu profesorii care vor să se vaccineze.

Şi tot pentru următoarea etapă de vaccinare DSP Dolj caută voluntari pentru echipele mobile.

În cel mult 10 zile ar trebui să înceapă a două etapă de imunizare a populaţiei iar a treia, destinată oricărei alte categorii din afară sistemului medical - este programată pentru aprilie.

 

Similare
RECOMANDĂRI