VIDEO. Măsuri fără precedent pentru transportul aerian european: Scannere pentru citirea temperaturii, serviciul de duty free desfiinţat, mâncare ambalată individual
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Măsuri fără precedent pentru transportul aerian european: Scannere pentru citirea temperaturii, serviciul de duty free desfiinţat, mâncare ambalată individual

Companii aviatice şi aeroporturi din întreaga Europă se pregătesc pentru măsurile de relaxare care vor permite reluarea călătoriilor aeriene. Pasagerii primesc toate asigurările că vor fi protejaţi şi sunt îndemnaţi să nu se teamă dacă respectă măsurile impuse, potrivit stiriletvr.ro

Air France va aplica proceduri speciale, menite să garanteze siguranţa zborului. Pasagerilor li se ia temperatura la îmbarcare, peste tot vor fi instalaţii care pulverizează substanţe antivirale, iar în interiorul aeronavelor se va utiliza un spray special, a cărui durată de acţiune este de 5 zile.

Se schimbă şi regulile la bord. Este desfiinţat serviciul de duty free, însoţitorii de bord trec o singură dată pentru a servi pasagerii, mâncarea şi băuturile sunt ambalate individual.

Italienii au început să testeze, deocamdată pe aeroportul Fiumicino din Roma, o cască specială. O poartă cei care asigură securitatea şi care scanează călătorii aşezaţi la rând, la intrare.

Vizorul dotat cu scanner permite "citirea temperaturii" fiecărei persoane la distanţe de până la 7 metri.

În aşteptarea undei verzi, germanii împânzesc aeroporturile cu afişe care atrag atenţia asupra normelor de comportament: măşti, distanţare socială, panouri de plexiglas peste tot, dispozitive cu dezinfectant.

Alexander Laukenmann, coordonatorul serviciului de igienizare: "Avem mai întâi restricţiile la intrare, pe care le aplică toate ţările europene. Dar în al doilea rând, sunt şi regulile de carantină care acţionează după sosirea în ţară a pasagerilor şi presupun izolarea lor pentru două săptămâni".

Cumplit atinse de criză, companii aeriene din lumea întreagă fac reduceri drastice. Ultimul exemplu este în Belgia, Brussels Airlines, care a anunţat că taie 25% din costurile cu forţa de muncă. Vor fi 1.000 de concedieri, 22 de destinaţii la care se renunţă. Şi este doar un exemplu.

Pentru diminuarea pierderilor, statul intervine în tot mai multe asemenea situaţii şi acordă ajutoare guvernamentale de sute de milioane de euro.
 

Similare
RECOMANDĂRI