VIDEO. Începe vaccinarea anti COVID în Marea Britanie şi Franţa
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Începe vaccinarea anti COVID în Marea Britanie şi Franţa

Marea Britanie începe campania de vaccinare anti Covid, marţi, 8 decembrie, fiind prima ţară care a autorizat vaccinul produs de Pfizer/BioNTech. Sute de mii de doze vor intra în depozite frigorifice speciale. Şi Franţa a anunţat o strategie de vaccinare în 3 faze. Procesul va fi unul voluntar. Prima fază va fi în ianuarie, iar ultima, cea destinată vaccinării pe scară largă a populaţiei va începe în primăvară, potrivit stiriletvr.ro.

Marea Bitanie anunţă pentru săptămâna viitoare vaccinarea anti covid după ce a fost prima ţară care a autorizat în regim de urgenţă produsul Pfizer în acest sens. Vaccinul va fi administrat mai întâi persoanelor care trăiesc sau care lucrează în aziluri, persoanelor de peste 80 de ani şi personalului medical cu risc sporit de infectare.

 

Alte milioane de doze vor ajunge în Marea Britanie până la sfârşitul anului. Vaccinul Pfizer pentru britanici va fi produs în Belgia. Va fi depozitat în containere speciale la temperaturi sub minus 70 de grade Celsius.

Vor fi administrate două doze fiecarei persoane, la un interval de 21 de zile.

Premierul Johnson a spus că acest program reprezintă cea mai amplă campanie de vaccinare din istoria Marii Britanii.

Şi Franţa a anunţat staretgia de vaccinare în 3 faze.

În prima fază vor fi vaccinate persoanele din casele de bătrâni şi cadrele care lucrează acolo, care au risc de dezvoltare a unor forme severe a bolii dacă au diabet, spre exemplu. Reprezintă aproape 1 milion de oameni.

În februarie, vor fi vaccinate persoanele vulnerabile, fragile din cauza vârstei sau a diferitelor boli, aproximativ 14 milioane de persoane. Iar din primăvară procedura se va adresa întregii populaţii.

Ultimul sondaj de opinie arăta că peste 50% din populaţia Franţei intenţionează să se vaccineze.

Similare
RECOMANDĂRI