VIDEO. Există şase tipuri de COVID-19, în funcţie de simptome, potrivit cercetătorilor de la King's College London
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Există şase tipuri de COVID-19, în funcţie de simptome, potrivit cercetătorilor de la King's College London

Boala, depistată până acum la peste 16 milioane de oameni, se manifestă diferit arată o descoperire a cercetătorilor britanici. Vorbim de şase tipuri de Covid-19, în funcţie de simptome. Astfel, există forme care seamănă cu gripa, dar şi forme, dintre cele mai grave, unde pacientul are atât simptome respiratorii cât şi digestive, relatează stiriletvr.ro.


Potrivit cercetătorilor de la King's College London există şase tipuri de Covid-19, în funcţie de simptome.

 

Analiza specialiştillor este o concluzie a datelor centralizate într-o aplicaţie în care 1.600 de persoane infectate au raportat cu regularitate în perioada martie - aprilie simptomele. Vorbim de pacienţi din Marea Britanie şI Statele Unite.

Primele două tipuri sunt asemănătoare gripei. Diferenţa între ele o face doar febra. Restul simptomelor precum durere de cap, pierderea mirosului, tuse sau dureri în gât sunt întâlnite în cazul ambelor forme.

Cel de-al treilea tip de Covid-19 este cel gastrointestinal, aşa cum l-au numit cercetătorii. Durerile de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, durerile în gât, în piept sau tusea sunt simptomele specifice acestei forme de infecţie cu noul coronavirus.

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase, Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Virgil Musta: Sunt pacienţi care prezintă formă respiratorie, formă tipică respiratorie, ce se manifectă prin febră, tuse, eventual curge nasul, doare gâtul. Sunt alţii însă care au cu totul alte simptome. Sunt pacienţi care prezintă simptome digestive, cu diaree, colici abdominale, poate chiar febră. Sunt pacienţi care prezintă doar algii, adică dureri de cap, dureri de muşchi, astfel încât, vedeţi s-a făcut intereseantă această tipologie a simptomatologiei.

Cel de-al patrulea tip de Covid-19 a fost denumit nivel sever unu şi implică oboseală. Pe lângă simptome ca dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală sau dureri toracice.

Iar cel de-al cincilea tip are drept caracteristică principală confuzia, pe lângă celelalte simptome deja cunoscute. Pacientul nu ştie unde este, cine este şi nu îi recunoaşte pe cei din jurul său.

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase, Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Virgil Musta: Virusul acţionează la nivelul plămânului prin două mecanisme importante. Printr-un mecanism inflamator şi printr-un mecanism de coagulare. Dar se pare că nu numai la acest nivel, ci şi în alte organe. La nivelul inimii, la nivelul creierului, la nivelul rinichilor, la nivelul intestinului. Toate aceste organe au receptori pe care virusul se poate fixa şi produce o inflamaţie locală cu efectele secundare legate de aceasta.

Cea mai gravă formă de Covid, nivelul sever trei, implică atât simptome respiratorii cât şi abdominale. Aproape 20% dintre pacienţii care au dezvoltat o astfel de formă au avut nevoie de suport respirator.

Similare
RECOMANDĂRI