VIDEO. COVID 19: Noi măsuri în Europa: Irlanda, prima ţară care reintră în izolare. Restricţii de circulaţie în mai multe state
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. COVID 19: Noi măsuri în Europa: Irlanda, prima ţară care reintră în izolare. Restricţii de circulaţie în mai multe state

Irlanda reintră în izolare. Nu e chiar carantină totală, ca în primăvară - şcolile rămân deschise, dar activităţile comerciale neesenţiale se suspendă. Este prima ţară din Uniunea Europeană care instituie asemenea restricţii la nivel naţional, în valul doi al pandemiei, potrivit stiriletvr.ro.

Numai irlandezii care lucrează în sectoare esenţiale vor putea merge la serviciu. Ieşirea din casă e permisă, pentru a face mişcare, doar pe o raza de 5 km.

MICHEAL MARTIN, premierul Irlandei: "Personal, înţeleg pe deplin sentimentul de dezămagire, de singurătate, poate chiar de disperare, resimţit de mulţi la acest anunţ. Dar dacă suntem solidari, în următoarele şase săptămâni, vom avea şansa să sărbătorim Crăciunul aşa cum se cuvine."

Barurile şi restaurantele rămân deschise, dar numai pentru mâncare la pachet. Premierul a explicat că şcolile şi grădiniţele NU se închid pentru că, a spus el, vizibil emoţionat, "nu ne putem permitem că viitorul copiilor noştri să fie o alta victima a acestei boli."

În încercarea de a stăvili pandemia, şi Italia înăspreşte măsurile de protecţie sanitară. În anumite zone, oamenii nu mai au voie să iasă din casă pe timpul nopţii, iar marile magazine ar urma să fie închise sâmbăta şi duminica.

În Lombardia, cea mai lovită regiune europeană în primul val al pandemiei, magazinele mari urmează să fie închise sâmbăta şi duminica, excepţie fac cele alimentare. În plus, de la 11.00 seara, până dimineaţa la 5.00, vor fi interdicţii de circulaţie.

În Slovenia, e interzisă de astăzi circulaţia în spaţii publice pe timpul nopţii - de la 9.00 seara până dimineaţa la 6.00.

Şi Germania recurge la izolare totală într-o regiune din Bavaria, unde rata de infectare e cea mai mare din ţară. 250 de cazuri la suta de mii de locuitori, în decurs de o săptămână. Nu se ştie de unde se îmbolnăvesc oamenii - autorităţile nu au identificat niciun focar.
 

Similare
RECOMANDĂRI