VIDEO. Covid-19: În toată Europa s-a ajuns la un număr record de infectări zilnice
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Covid-19: În toată Europa s-a ajuns la un număr record de infectări zilnice

Germania a trecut de pragul de 5.000 de noi cazuri COVID în 24 de ore, nivel nemaiatins din aprilie. Iar vecinii bulgari au înregistrat 785 de infectări într-o singură zi, un record absolut. Şi Polonia a depăşit 6500 de cazuri, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. Peste tot se instituie noi şi noi restricţii cu speranţa că virusul va putea fi stăvilit, mai ales că vine sezonul rece şi situaţia se va complica şi mai mult, potrivit stiriletvr.ro.Autorităţile bulgare precizează că NU au de gând să înăsprească restricţiile, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor e acum la un nivel record. În schimb, se aprovizionează cu Remdesivir. Guvernul a cumpărat 2500 de fiole.

În Cehia însă, ţara europeană cu cea mai mare rată de îmbolnăviri, au intrat în vigoare restricţii şi mai dure. Restaurantele şi pub-urile îşi închid uşile şi pot servi numai la geam, pentru acasă şi doar până seara la 8. Nimeni nu mai are voie să bea în spaţii publice.

Au fost înfiinţate clase speciale pentru copiii ai căror părinţi lucrează în sistemul medical.

Şi în Polonia numărul de îmbolnăviri e fară precedent - 6526 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Sunt sute de localităţi în carantină şi se zvoneşte că, de sâmbătă, capitala Varşovia va deveni zona roşie.

Similare
RECOMANDĂRI