VIDEO. COVID-19: Autobuz cu laborator de testare pentru elevi în Viena
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. COVID-19: Autobuz cu laborator de testare pentru elevi în Viena

Testarea periodică a elevilor reprezintă o prioritate pentru autorităţile din Austria, care suplimentează iniţiativele în domeniu. Spre exemplu, de azi elevii din Viena pot fi testaţi şi de echipe mobile, care vin la şcoală. În pofida măsurilor sanitare, numărul infectărilor în rândul copiilor înregistrează o creştere uşoară după redeschiderea şcolilor în regim normal, cu prezenţa la clasă, potrivit stiriletvr.ro.


S-au înregistrat 200 de infectări în şcolile din Viena de la reluarea cursurilor în această lună. Până cum, autorităţile au optat în cazul copiilor pentru testul cu soluţia - gargară.

Principiul general este însă testarea masivă, aşa că a fost lansat autobuzul cu un laborator mobil, care face teste direct la şcoală pentru cazurile suspecte. Sunt 6 echipe medicale mobile, pentru început. Rezultatul testului poate fi furnizat în 30 de minute.

Dacă initiaţivă se va dovedi eficientă, autorităţile vor pregăti mai multe autobuze cu kituri de testare rapidă la bord, care vor opera în zona micilor afaceri.

În Austria se înregistrează peste 600 de noi cazuri zilnic.

Guvernul a anunţat al doilea val al pandemiei şi a limitat adunările în spaţiile închise la 10 persoane. În acelaşi timp, clienţii din sectorul gastronomic trebuie să completeze un formular cu date personale, înainte de a fi serviţi în orice local.

Similare
RECOMANDĂRI