VIDEO. Cercetătorii chinezi dau asigurări că mutaţiile genetice ale virusului nu afectează dezvoltarea vaccinului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Cercetătorii chinezi dau asigurări că mutaţiile genetice ale virusului nu afectează dezvoltarea vaccinului

Noul coronavirus a suferit mutaţii minore pentru dezvoltarea mult-aşteptatului vaccin. Asta susţin cercetătorii chinezi care au în lucru trei variante de ser pentru imunizare. Brazilia a anunţat că vă cumpăra 46 de milioane de doze dintr-un vaccin chinezesc testat în toată lumea, inclusiv la Sao Paolo, oraş grav lovit de Covid-19, potrivit stiriletvr.ro.

Temerea cea mai mare a oamenilor de ştiinţă care lucrează în toată lumea la mult aşteptatele vaccinuri împotriva COVID este că virusul Sars Cov 2 ar putea suferi o mutaţie care să le facă munca inutilă. Cercetătorii chinezi dau asigurări că evoluţia virusului de până acum nu schimbă datele studiilor.

Ţian Baoguo, ministrul chinez al Sănătăţii: Din datele culese la nivel global am strâns aproape 150 de mii de secvenţe ale genomului de Covid-19, din 113 state de pe toate continentele. Studiul comparativ ne arată că mutaţiile nu sunt atât de semnificative. Sunt mutaţii normale care nu vor avea un impact asupra dezvoltării vaccinului.

Un sondaj realizat la nivel mondial de o organizaţie anglo-americană privind încrederea în vaccinuri arată că majoritatea oamenilor ar accepta vaccinul împotriva COVID-19 dacă acesta ar fi oferit de guvern sau angajator.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că cel puţin 60% din populaţie ar trebui să dobândească imunitate pentru a rupe lanţul de transmitere al Sars COV 2.

Din toate serurile testate până în prezent, nici unul nu a primit aprobarea pentru a fi distribuit populaţiei.

 

Similare
RECOMANDĂRI