VIDEO. Cel mai rapid test de depistare a coronavirusului, deţinut de Taiwan. Rezultatul se obţine în 3 minute
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Cel mai rapid test de depistare a coronavirusului, deţinut de Taiwan. Rezultatul se obţine în 3 minute

Testele de depistare a coronavirusului devin din ce în ce mai rapide. Recordul este deţinut deocamdată de Taiwan: rezultatul se obţine în doar 3 minute, iar secretul este un cip electronic, potrivit stiriletvr.ro.

Cipul, sau biosenzorul, este acoperit cu un material care atrage şi fixează ARN-ul coronavirusului. În funcţie de modificarea fluxului de electroni prin circuit, rezultatul este pozitiv sau negativ.

Eşantioanele folosite sunt tampoane cu sânge sau salivă. Aşa că testul e la îndemâna oricui. Recoltarea probei, şi utilizarea dispozitivului sunt extrem de simple.

E un test calitativ, care indică dacă o persoană e infectată sau nu - spre deosebire de cele cantitative, care indică diferite grade de încărcare virală. Are rezultate sigure - spun cercetătorii - aşa că poate fi folosit cu succes, de exemplu, pentru scurtarea perioadei de carantinare.

Cât despre comparaţia de preţuri: în Taiwan, costul unui test PCR, considerat în prezent cel mai bun, este de 270 de dolari, dar testul apărut acum pe piaţă e la mai puţin de jumătate de preţ: 100 de dolari.
 

Similare
RECOMANDĂRI