VIDEO. Carantina, cuvântul de ordine în Europa. Teste gratuite în masă în tot mai multe oraşe
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Carantina, cuvântul de ordine în Europa. Teste gratuite în masă în tot mai multe oraşe

Numărul cazurilor de COVID din lumea întreagă se apropie de 52 de milioane. Iar decese sunt aproape 1 300 000 în ţări de pe tot globul. Un sfert dintre acestea se înregistrează în Europa, focar al pandemiei în care cuvântul de ordine a devenit "carantină", potrivit stiriletvr.ro.

Capitala Ungariei s-a transformat într-un oraş fantomă, odată cu intrarea în vigoare, la miezul nopţii trecute, a unei carantine parţiale pe care premierul Orban a fost reticent până acum să o declare.

Nu se iese din casă între orele 8 seara şi 5 dimineaţa, sunt interzise adunările, închise restaurantele şi anulate evenimentele culturale pentru minimum 30 de zile.

O decizie privind carantina totală va fi luată în următoarele zile în Italia. Deocamdată, a trecut în zona portocalie tot centrul peninsulei - circulaţia e închisă noaptea, din regiuni se intră şi se iese doar pentru muncă, sănătate sau urgenţe.

Guvernul se teme că sistemul medical, greu încercat în primăvară, ar putea ceda de data aceasta.

La Napoli, de exemplu, pacienţii care au nevoie de ajutor primesc oxigen în maşinile parcate în faţa spitalului. Înăuntru nu mai sunt locuri.

"Experimentul Liverpool" se extinde acum în 66 de localităţi britanice. Adică testarea gratuită în masă. Localnicii participă cu entuziasm la această operaţiune coordonată de armată, menită să descopere bolnavii asimptomatici şi să prevină răspândirea covid.

Şi portughezii trec la testarea în masă - deocamdată la Cascais, în vestul ţării. Noutatea e că laboratoarele sunt mobile, amplasate în autobuze.

Nu numai testele sunt gratuite în oraş, ci şi măştile - fiecare localnic primeşte cadou 10 pe săptămână.

Iar în Spania vecină, tocmai s-a hotărât reducerea TVA-ului la măştile de protecţie de la 21 la 4 la sută.

 

Similare
RECOMANDĂRI