VIDEO. Austria: De la 1 septembrie, la Viena se impune testarea obligatorie inclusiv pentru copiii de peste 6 ani
Sursa foto:stiriletvr.ro Vizualizari:

VIDEO. Austria: De la 1 septembrie, la Viena se impune testarea obligatorie inclusiv pentru copiii de peste 6 ani

În faţa numărului tot mai mare de cazuri noi de COVID, autorităţile din capitala Austriei înăspresc restricţiile. De la 1 septembrie, în Viena nimeni nu va mai merge la cumpărături, la restaurant sau film, fără să arate cel puţin un test negativ de COVID. Măsura se aplică inclusiv copiilor de la 6 ani în sus, relatează stiriletvr.ro.

Cu o medie de o mie de infectări noi pe zi, Austria se declară deja în valul patru al pandemiei. Cele mai multe se înregistrează la Viena iar municipalitatea a luat noi măsuri prin care să ţină sub control virusul, iar prima este o testare mult mai riguroasă.
 

Cel puţin un test negativ va fi necesar pentru participarea la mai toate activităţile publice: transport în comun, cumpărături, evenimente culturale sau sportive, masă la restaurant. Testele negative sunt necesare inclusiv pentru copiii care au împlinit 6 ani.

De asemenea, masca de protecţie redevine obligatorie în toate magazinele. Autorităţile avertizează că dacă rata de infectare creşte se vor impune noi restricţii.

Şi în restul Austriei testul negativ este obligatoriu pentru toţi clienţii restaurantelor dar are aceeaşi valabilitate ca şi până acum şi este necesar doar de la vârstă de 12 ani, iar masca de protecţie este obligatorie doar în magazinele alimentare şi farmacii.

Similare
RECOMANDĂRI