Vaccinul românesc anti-COVID a trezit interesul britanicilor. Ambasadorul Andrew Noble l-a sunat pe Virgil Păunescu, şeful Oncogen
Vizualizari:

Vaccinul românesc anti-COVID a trezit interesul britanicilor. Ambasadorul Andrew Noble l-a sunat pe Virgil Păunescu, şeful Oncogen

Ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Andrew Noble, a avut o conversaţie telefonică cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Terapii Genice şi Celulare, Oncogen, centru care se ocupă de dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea COVID-19, anunţă ambasada britanică. Ambasadorul şi-a oferit sprijinul efortului românesc de a găsi un vaccin împotriva COVID-19.

„Ştim că încercarea de a găsi un vaccin împotriva COVID-19 înseamnă trecerea prin multe provocări, dar ea trebuie să fie un efort de colaborare care să includă guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea ştiinţifică din toată lumea. În acest context, guvernul britanic a oferit 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor şi tratamentelor, iar pe 4 mai a găzduit Conferinţa Globală pentru Angajamente împotriva Coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat să ofere 6,5 miliarde de lire sterline”, se arată în comunicatul ambasadei.

Ambasadorul britanic s-a oferit să facă legatura între cercetătorii români şi cei britanici pentru ca aceştia să îşi poată discuta şi prezenta descoperirile unii celorlalţi.

„Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoaşterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanţarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului şi distribuirea în comunitatea ştiinţifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

Similare
RECOMANDĂRI