Uniunea Europeană a autorizat administrarea vaccinului anti coronavirus Pfizer la copii cu vârste între 5 şi 11 ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Uniunea Europeană a autorizat administrarea vaccinului anti coronavirus Pfizer la copii cu vârste între 5 şi 11 ani

Agenţia de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, joi, administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani, relatează Reuters.

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulţi conţin 30 de micrograme de vaccin.

Pfizer/BioNTech au anunţat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menţionată. Anterior, EMA a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu vârste între 12 şi 17 ani, în luna mai.

Nu este clar încă de când vor începe ţările să administreze vaccinurile la copii, însă la începutul acestei săptămâni, ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.

Zeci de milioane de copii din acest interval de vârstă vor fi eligibili pentru a fi vaccinaţi anti-coronavirus în Uniunea Europeană.

Similare
RECOMANDĂRI