Un milion de dolari pentru susţinerea R. Moldova în răspunsul la criza generată de COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un milion de dolari pentru susţinerea R. Moldova în răspunsul la criza generată de COVID-19

Pentru a susţine Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19 şi a consolida capacitatea ţării de a face faţă la situaţii de criză, trei agenţii ONU din Moldova – UNICEF, UN Women şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţiune (OIM) – vor primi un milion de dolari americani din Fondul ONU de Încredere a Partenerilor pentru Răspuns la COVID-19 şi Recuperare.

Potrivit IPN, activităţile planificate în cadrul proiectului prevăd procurarea echipamentelor de protecţie individuală pentru lucrătorii din prima linie din domeniile sănătăţii şi altele. Adiţional, cele mai vulnerabile grupuri de persoane, inclusiv femeile afectate de violenţă, femeile care trăiesc în adăposturi, femeile HIV pozitive fie cu diferite dizabilităţi, precum şi femeile de etnie romă vor fi aprovizionate cu produse de primă necesitate şi protecţie. Mai mult de cinci adăposturi pentru victime ale violenţei în bază de gen şi cinci organizaţii ale societăţii civile vor primi asistenţă. În cadrul acestui proiect vor fi, de asemenea, consolidate capacităţile poliţiei de frontieră de a gestiona şi controla infecţia la punctele de intrare.

În doar şase luni, agenţiile ONU implicate în proiect îşi vor îndrepta eforturile către asigurarea pacienţilor cu COVID-19 din R. Moldova cu servicii de sănătate eficiente şi accesibile, cu focusarea pe persoanele vulnerabile şi dezavantajate.

Proiectul din R. Moldova este susţinut de Guvernele Norvegiei, Danemarcei, Olandei şi Elveţiei.

Similare
RECOMANDĂRI