Toate locurile din spitalele municipale pentru bolnavii cu COVID-19 sunt ocupate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Toate locurile din spitalele municipale pentru bolnavii cu COVID-19 sunt ocupate

Toate locurile în spitalele din Chişinău, alocate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, sunt ocupate. Şeful adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, în cadrul şedinţei on-line a serviciilor municipalităţii Chişinău, că instituţiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratare a COVID-19.

„Toate cele 1042 de locuri de tratament din spitalele municipale sunt ocupate. Luăm în calcul accesarea celor 200 de paturi existente la Centrul COVID de la Moldexpo”, a spus Gâlcă, citat de Moldpres.

În acest context, oficialul a declarat că situaţia de urgenţă în sănătate pentru municipiul Chişinău a ajuns la codul roşu. Până în prezent, 41 034 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar peste 29 de mii s-au recuperat.

„În Chişinău s-au înregistrat până în prezent 719 decese, iar numărul morţilor este într-o creştere constantă”, a declarat Boris Gâlcă.

În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 97 941 de cazuri de COVID-19, iar 2149 de persoane au decedat din cauza complicaţiilor provocate de noul coronavirus. 

Similare
RECOMANDĂRI