Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Testarea în farmaciile din România, pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV-2, ar putea începe în cel mult o lună

Testarea în farmaciile din România, pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV-2, ar putea începe în cel mult o lună. Personalul va purta echipament de protecţie, iar farmaciile trebuie să respecte, la interior, câteva condiţii clare. Dacă nu, testarea se va face într-un spaţiu amenajat pe trotuar. Metoda funcţionează cu succes de ceva timp în vestul Europei.

Daca zonele de testare vor fi organizate în interior, spaţiile ar trebui aerisite frecvent. Reprezentanţii multor farmacii preferă insa varianta corturilor, pentru ca farmaciile sunt mici.

In farmacii se vor putea face doar teste rapide antigenice pentru depistarea infecţiei cu SarsCov2. Care va fi preţul şi cine il va suporta nu e clar deocamdată.

Personalul care va face testarea va fi instruit de specialiştii din direcţiile de sănătate publică. Pe durata procedurilor va purta echipament complet de protecţie. La final, pacientul va primi un buletin de testare.

Primul test într-o farmacie ar putea fi facut in cel puţin două săptămâni. Un drum mult mai lung va fi insa până la primul vaccin intr-o astfel de unitate. Decizia e luata, dar trebuie stabilite conditiile din farmacii.

De la sfârşitul lunii aprilie serul anticovid ar putea fi administrat şi în cabinetele medicilor de familie. In acest moment 760.000 de persoane sunt înscrise pe listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare. Pana acum, aproape doua milioane de romani au fost imunizati.
Similare
RECOMANDĂRI