SUA a donat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă echipamente pentru prevenirea şi controlul răspândirii noului coronavirus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SUA a donat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă echipamente pentru prevenirea şi controlul răspândirii noului coronavirus

SUA a donat Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă echipamente pentru prevenirea şi controlul răspândirii noului coronavirus. Donaţia valorează şaizeci şi două de mii de dolari şi a fost posibilă datorită eforturilor depuse de Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de un lot de echipamente performante, pentru asistenţă medicală calificată. Lotul conţine mai multe lucruri necesare la transportarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19 către unităţile medicale.

"După toată practica noastră pe care am avut-o având un aparat, un ventilator mecanic care ne poate asigura ventilarea pacientului din salon până în ambulanţă, sau la o tomografie pe tot traseul în teritoriu, este foarte important".

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mai primit saltele de imobilizare, sisteme de izolare şi de transport a persoanelor infectate, termometre digitale, dar şi rezervoare medicale de oxigen.

"Buteliile cu oxigen sunt la fel de importante având şi umidifictorul acolo noi adăugăm apă destilată, oxigenul intra în rezervor şi apoi merge la pacient".

Potrivit IGSU şi conducerii Ministerului de Interne, noul lot de echipamente va facilita intervenţiile în situaţii de urgenţă.

MIHAIL HARABAGIU, şef IGSU: "Printre tot setul, este şi un utilaj deosebit care ştiu precis că colegii de la SMURD mult timp îl aşteaptă şi va fi unul foarte eficient. Sunt cei care acordă primul ajutor medical când omul este în dificultate. Prin suportul ambasadei SUA în RM, răspunsul va fi unul mult mai eficient, mult mai bun".

MARIANA GRAMA, secretar de stat MAI: "Prin consolidarea capacităţilor de prim răspuns ale serviciului SMURD la nivel naţional care sunt adaptate la condiţiile actualii răspândiri ale infecţiei COVID ne va permite în primul rând să transportăm operativ şi în al doilea rând să acordăm servicii necesare până a ajunge la spitale".

Reprezentanţii Statelor Unite susţin că vor continua să ajute Republica Moldova, rpentru a depăşi criza pandemică.

MARTIN MCDOWELL, şef adjunct al Misiunii Statelor Unite în Republica Moldova: "Ştim foarte bine că acest ajutor nu este suficient în această luptă istorică fără precedent. Cum ştiţi foarte bine situaţia şi în SUA este foarte dificilă. Vom continua să cooperăm, Moldova va fi mai puternică, în această criză. Mulţumită eforturilor colegilor care sunt aici".

IGSU colaborează cu Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA peste 20 de ani. De la începutul pandemiei de coronavirus, statul american susţine permanent Republica Moldova cu loturi de echipamente de protecţie.
Similare
RECOMANDĂRI